Hotel az olasz tenger partján - szállás, tenger, akció, Olaszország

Abbázia Club Hotel - Marotta hasznos válaszok, tanácsok

Kérdés:

1.) Hol van a szálloda?

2.) Hogyan lehet odajutni?

3.) Repülővel lehet menni?

4.) Tömegközlekedéssel el lehet jutni a szállodához?

6.) Ennek a hotelnek is apartmanjai vannak?

7.) Milyen messze van a tengerpart a szállodától?

8.) Hol tudok parkolni?

9.) Mindenképp fizetnem kell a strandolásért?

10.) Mit jelent önöknél a reggeli/félpanzió/teljes panzió?

11.) Lehet a menütől függetlenül is étkezni önöknél?

12.) Mi a különbség a direkt tengerre néző szoba és a többi között?

13.) Mindegyik szobának van erkélye?

14.) Recepció, bár, étterem nyitvatartása

15.) Takarítási rend

16.) Strandszervíz díja

17.) Internethozzáférési lehetőség

18.) Dohányzás

19.) Háziállatok elhelyezése

20.) Főzési lehetőség a szobákban

Válasz:

1 Hol van a szálloda?

A szálloda Olaszországban, Marotta di Mondolfo városában, az Adriai tenger partján található, Riminitől 60 km-re délre, Pesaro és Ancona között. A város Budapesttől 976 km-re fekszik.

2 Hogyan lehet odajutni?

A térképünkön is javasolt út nagy részét autópályán lehet megtenni. Két útvonalat is ajánlunk, az egyik a Graz - Klagenfurt - Velence - Bologna - Marotta útvonal, a másik a Lendva - Maribor - Ljubljana - Trieszt - Velence útirány. 2009-ben teljesen elkészült a Tornyiszentmiklós - Lendva - Maribor közötti szakasz, így vendégeink a teljes szlovén szakaszt autópályán tehetik meg. 2015-ben a 7 napos matrica ára kb. 15.-EUR, a 30 napos matricáé kb. 30.-EUR. A 7 éjszakára érkező vendégeinknek érdemes megvenni a havi matricát, mert az egyhetes jegy érvényessége a visszaútra pont lejár.
Az olasz autópályán fizetőkapus rendszer van, ahol a megtett távolság függvényében kell fizetniük (ez átlagosan 5.-EUR / 100 km), így az olasz szakasz kb. 72 €-ba kerül oda-vissza.

3 Repülővel lehet menni?

Sajnos a magyarországi légitársaságok nem közlekedtetnek direkt járatokat Budapest és a Marche régió között.
Ha mindenképp repülővel szeretnének menni, érdemes Velence-Treviso vagy Milano-Malpensa reptereket választani célállomásként. Az ide közlekedő járatok menetrendjéről, árakról bővebben itt olvashat: www.skyscanner.hu
Mindkét repülőtérről transzferrel könnyen eljuthatnak a legközelebbi vasútállomásra (Venezia Santa Lucia vagy Milano Centrale vasúti pályaudvarok), ahonnan tovább lehet utazni Marotta di Mondolfo-ba (átszállással Bologna-ban). Marotta-n az állomástól kb. 500 m-re található az Abbázia Club Hotel Marotta. A vonatok pontos menetrendjéről itt tájékozódhat (angol nyelven is elérhető): www.trenitalia.com

4 Tömegközlekedéssel el lehet jutni a szállodához?

A MÁV és a Volán / EUROLINES társaságok közlekedtetnek menetrend szerinti járatokat. Buszos utazás esetén célszerű Bologna, Rimini vagy Cattolica városát megcélozni, ahonnan vonattal tovább lehet utazni Marotta városába (4,50 €/fő egy út). A hoteltől a vasút és buszállomás mindössze 500 méterre van.
Olaszországi vonatmenetrend (angol nyelven is elérhető): www.trenitalia.com

6 Ennek a hotelnek is apartmanjai vannak?

Nem, az Abbázia Club Hotel Marotta az Abbázia szállodák közül egyedüliként normál szállodai szobákkal rendelkezik, tehát nincs benne a többi szállodánál megszokott konyhasarok. A szobák mindegyike légkondicionált, és felszereltségében a 3 csillagos standardnak felelnek meg.

7 Milyen messze van a tengerpart a szállodától?

A szállodát mindössze egy 5 méter széles úttest választja el a strandtól, így a hotel kapuján kilépve vendégeink szinte egyből a tengernél találják magukat.

8 Hol tudok parkolni?

A hotel ugyan saját parkolóval nem rendelkezik, de a szálloda előtti és melletti utcákban ingyenesen lehet parkolni, és 2-300 méteren belül biztosan akad szabad hely. A kocsit sem kell félteni, a hotel 2004-es nyitása óta nem volt még panasz az ottani közbiztonságra.

9 Mindenképp fizetnem kell a strandolásért?

Az olasz Adria mentén a tengerben való fürdésért többnyire nem kérnek belépőt, de ha utána pihenne/napozna a tengerparton, akkor fizetnie kell a napernyőkért és a nyugágyakért. A törölközőn, vagy más alkalmatosságokon való napozást általában nem engedélyezik, és a strand személyzete figyel is erre. Cserébe gondozott strandokon élvezheti a napfürdőzést, amihez a strandszerviz szolgáltatás keretében a város június 1. és augusztus 31. között napernyőket, és napozóágyakat is biztosít. A hoteltől 1 km-re vannak ugyan szabad-strandok is, de azok többnyire nem annyira rendezettek, illetve nincs strandszerviz sem.

10 Mit jelent önöknél a reggeli

A reggeli bőséges büféreggeli.

11 Lehet a menütől függetlenül is étkezni önöknél?

Igen, lehetőség van a la carte étkezésre is.

12 Mi a különbség a direkt tengerre néző szoba és a többi között?

A direkt tengerre néző (fronte-mare) szobák a szálloda keleti oldalán találhatók, így teljes panorámában a tengert láthatják, ha kinéznek az ablakon. A többi szobánk északi, illetve déli elhelyezkedésű, így részben ezekből is látható a tenger, és az erkélyükre kimenve ugyanúgy kitűnő a kilátás, mint a "fronte-mare" szobákból. Erről galériánkban a 16. képén is meggyőződhetnek.

13 Mindegyik szobának van erkélye?

Igen, ez alól az egyetlen kivételt az északi oldalon lévő háromfős szobánk jelenti.

14 Nyitvatartás. Recepció, bár, étterem

Nyitvatártás:
Bár: 07:00 – 23:00
Étterem: 08:00-10:00; 12:30-13:30; 19:30-22:30
Recepció: hétköznapokon: 7:00-12:00 és 16:00-23:00; hétvégén: 7:00-22:00
Fontos: a recepció 23:00 és 07:00 között zárva tart.
Ez idő alatt a szálloda bejárati ajtaja zárva van, ezért kérjük, nyitvatartási időn kívül szíveskedjenek a szálloda hátsó ajtaját használni, ami a szobájukhoz tartozó kulcskártyával nyílik.

15 Takarítási rend

Szemétürítés: Naponta
Törülköző csere: Hétfőn és szerdán
Ágyneműcsere: Hetente
Takarítás: Hétfőn és szerdán
Ezen felül kérésére felár ellenében biztosítjuk a törülközők ill. ágyneműk cseréjét. Ennek díjai:
Törülközők cseréje: 7 € / garnitúra
Ágyneműcsere: 10 € / garnitúra
Takarítás: 15 €

16 Strandszervíz

Kérésükre a szállodánk előtti Nettuno strandon napernyőt és nyugágyat tudunk biztosítani.
Egynapos belépő: ca.15 €
Heti bérlet: ca.60 €

17 Internet hozzáférés

A szálloda területén lehetőséget biztosítunk vezeték nélküli internethasználathoz, ennek feltétele, hogy saját számítógéppel rendelkezzenek, amely alkalmas a vezeték nélküli hálózathoz való csatlakozásra. A hálózatra történő belépéshez szükséges jelszót a recepción szíveskedjenek kérni.

18 Dohányzás

Az Olaszországban jelenleg hatályos törvényeknek megfelelően a dohányzás a szálloda területén (a szobákban és az erkélyeken is) SZIGORÚAN TILOS! Ezen szabály megszegése büntetőjogi következményeket von maga után!

19 Háziállatok

Háziállatok a szállodába csak a vezetőség előzetes engedélyével hozhatók. Az állatok nem tartózkodhatnak a közös helységekben, az étteremben és a strandon.

20 Főzés

A szállodai szobákban tűzvédelmi és biztonságtechnikai okokból a főzés minden formában TILOS!
A szobákban történő főzésből származó esetleges károkat a kár okozója köteles megtéríteni!

Kérdése van még?
írjon bátran: marotta@abbaziagroup.com vagy hívjon minket: 83/531 983 vagy a 83/531 981.

iratkozzon fel hírlevelünkre

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire, vagy kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.

Adatvédelmi tájékoztatónkat ide kattintva ismerheti meg.
Az Abbázia Group tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi az Ön személyes adatait, csak saját promóciós kampányainak keretében használja fel, harmadik személynek nem adja át. Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-60578/2012. ABBAZIA GROUP c/o Club Dobogómajor, H-8372 Cserszegtomaj, Hévízi út 1., Hungary Tel. +36•83•531•981, newsletter@abbaziagroup.com

Az oldalunkon HTTP-sütiket használunk, a lehető legjobb webes élmény biztosítása érdekében. A továbblépéssel és az oldal használatával, beleértve az oldalon maradást is, Ön beleegyezik ezek használatába. További információkért vagy a cookie-k eltávolításáért, kérjük, olvassa el az Adatvédelmi irányelvek 4.5.A ill. 4.5.B fejezetét.

Tovább