Hotel az olasz tenger partján - szállás, tenger, akció, Olaszország

KÖRNYÉKBELI PROGRAMOKlátnivalók, érdekességek

Fekvése miatt Marotta di Mondolfo ideális tengerparti üdülőhely, a csodálatos Marche vidék antik városaival, dimbes-dombos borvidékeivel pedig élményteli barangolásokra csábít. A régió az ókori városok és kulináris élvezetek hazája, Itália minden jellegzetességét és vonzerejét ötvözi magában. Csak néhány kilométerre van szállodánktól a Római Birodalom emlékeit őrzi Fano és Senigallia, egy kényelmes kirándulás keretében meglátogatható többek között az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Urbino, a miniállam San Marino, a püspöki székhely Pesaro, avagy Olaszország legnagyobb cseppkőbarlangrendszere Frassassi-ban.

A híres Toscana-hoz gasztronómiájában és látnivalóiban hasonló Marche tartomány kétségtelen előnye - az Adria-parton kívül - a tömeges turizmus általi felfedezettség hiánya. Szállodánk családias hangulata, az erkélyről megcsodálható napfelkelte, az üdítő tengervíz közelsége hotelünk vitathatatlan előnye.

Még több érdekesség, kép és leírás facebook oldalunkon:AbbaziaClubHotelMarotta kövessen minket!

Olaszország, Le Marche, Marotta - Abbázia Club Hotel - programok a Le Marche régióban - Slide 4 Olaszország, Le Marche, Marotta - Abbázia Club Hotel - programok a Le Marche régióban - Slide 3 Olaszország, Le Marche, Marotta - Abbázia Club Hotel - programok a Le Marche régióban - Slide 2 Olaszország, Le Marche, Marotta - Abbázia Club Hotel - programok a Le Marche régióban - Slide 1

Fano dei Cesari

A Fano dei Cesari elnevezésű fesztivált július elején rendezik meg a Marottához közeli Fano városában, annak római kori gyökereire emlékezve. Fano a római korban fontos szerepet játszott, mivel Rómával jelentős kereskedelmet bonyolított, erre utal a várost Rómával összekötő kereskedelmi útvonal, a Via Flaminia, mely máig megmaradt. A Fano dei Cesari fesztivál néhány napig tart, Fanot ilyenkor római kori várossá alakítják, korabeli ruhákkal, lovaskocsikkal, római kori játékokkal erősítve a hangulatot. Mindehhez színes programok, színházi előadások, játékok és különböző bemutatók várják az érdeklődőket, sőt lehetőség van korhű ruhákat, cipőket, kiegészítőket viselve átélni a császárok korának hangulatát.

Summer Jamboree

A Summer Jamboree elnevezésű rendezvény minden évben megrendezésre kerül a Marottához közeli Senigallia varosában. Ez a rendezvény nemzetközi szinten is kiemelkedő helyet foglal el, ugyanis Európában a legjelentősebb, világviszonylatban pedig a második legnagyobb rendezvény, melyet a '40-es évek amerikai kultúrájának jegyében rendeznek meg.
A fesztivált 2000 óta minden évben újabb és újabb programokkal és résztvevőkkel bővítik, a részvétel ingyenes, egy teljes hétig tart, naponta változó koncertekkel és programokkal, kellemes szórakozást biztosítva minden korosztálynak. A rendezvény ideje alatt egész Senigallia átalakul, bárok, éttermek, vendéglátóhelyek is részt vesznek a fesztivál szervezésében, melynek jegyében nem csak a vendéglátók, hanem az egész város a '40-es évek arculatát ölti magára. A városban különböző pontokon színpadokat állítanak fel, ahol élőzene várja az érdeklődőket, főként rock-and-roll és swing műfajban és a közönségnek lehetősége nyílik táncoktatók segítségével elsajátítani a különböző mozdulatokat, megcsodálni a veterán autók és motorok kiállítását, vagy egy kört tenni a városban egy Harley Davidson-on.
A táncon kívül, hogy teljes legyen a kép, a város utcáin felállított standoknál korabeli ruhákat, cipőket, kiegészítőket vásárolhatunk, sőt, fodrászok és sminkesek segítségével átvehetjük a '40-es évek Amerikájának hangulatát. Nem véletlen, hogy a rendezvény ezreket vonz minden évben.

Csiga fesztivál - Sant'Ippolito (35 km)

A csiga fesztivál Marche megye egyik legrégebbi gasztronómiai rendezvénye, hiszen 38 évvel ezelőtt került első alkalommal megrendezésre. A hagyományt Soborlongo városának lakói indították el, akik a rendezvényt a "Hegyek halászai" elnevezéssel illették.
A fesztivál hamar közkedvelt lett, hiszen kiváló ételeket kóstolhatunk a városka főterén felállított standoknál. Évről évre megújuló kínálat, specialitások, csigából készült ételek, kiváló minőségű borok és a környékre jellemző étkek várják az érdeklődőket. A programot a város és környezetének szépségén kívül a különböző zenei stílusok (funky, disco, rock, blues és country) koncertjei és táncbemutatók teszik teljessé, melyek ideális szórakozási lehetőséget nyújtanak minden korosztály számára.

Nemzetközi szalámi fesztivál - Cagli (60 km)

Cagli egy Urbino-tól és Gubbio-tól néhány km-re elhelyezkedő festői kisváros, melynek történelmi városközpontja ad otthont május elején a nemzetközi szalámi fesztiválnak. A városka középkori nemesi villái megnyitják kapuikat és a fesztivál idejére különböző gasztronómiai élmények színhelyévé válnak.
Könnyűzenei és kulturális rendezvények, interaktív programok várják az érdeklődőket és természetesen lehetőség nyílik a vidék ízeinek, szalámi specialitásainak kóstolására is. Ideális kikapcsolódás minden korosztálynak, családoknak és a gasztronómia szerelmeseinek.

La Spaghettata - Spagettifesztivál

A tavaszköszöntő La Spaghettata áprilisban kerül megrendezésre Mondolfóban. Ezen a rendezvényen a spagettiből készült ételek minden elképzelhető variációját megtaláljuk. Mivel az olaszok világbajnokok a tésztakészítésben, igazi pasta-rajongók semmiképpen ne hagyják ki ezt az ünnepet!

Sagra dei Garagoi

A Garagoi (tengeri csigák) ünnepe a partszakasz leghíresebb halászfesztiválja. Április végén rendezik, a standoknál ízletesebbnél ízletesebb Garagoi-ételeket kínálnak. A Marotta közeli mélyebb tengeri árkok a Garagoi csigák kizárólagos lelőhelye, ezért Marotta magának követeli a Garagoi Fővárosa címet (Capitale Mondiale dei Garagoi).

Festa della Trebbiatura

Szó szerint lefordítva a cséplés ünnepéről van szó a "Festa della Trebbiatura" esetében, mely a környék hagyományőrző rendezvénye. Minden év júliusában összetéveszthetetlen illatokkal és harsogó színekkel tér vissza ez a program. Aki a Mondolfo körüli gyümölcsöző területeket látta, rögtön érti, miért van meg minden okuk a környékbeli gazdáknak az ünneplésre!

La Cacciata

A La Cacciata (a kergetőzés) fesztivál minden év júliusának utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre és egy antik korból fennmaradt labdajáték áll a középpontjában. Négy háromtagú csapat verseng egymás ellen, akik a város négy kerületét képviselik. Minden játékosnak van egy fából készült sín a kezén, melynek külső oldalán faszegecsek találhatók. A játékszabályok hasonlóak a teniszéhez, a labda csak egyszer pattanhat a pályán, ezután át kell ütni a középvonalon. Különlegesség azonban az, hogy a magas városfalat be lehet vonni a játékba.
Az egészet középkori ceremónia kíséri, díszes reneszánsz kosztümökben. A La Cacciata 18:30-kor kezdődik és éjfélkor, hatalmas tűzijátékkal ér véget.

iratkozzon fel hírlevelünkre

Ha Ön klubtagunk, vagy csak kíváncsi szállodacsoportunk legújabb híreire, vagy kedvezményes ajánlataira, iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre. Így havi rendszerességgel értesülhet aktuális kedvezményeinkről, új csomagajánlatainkról.

Adatvédelmi tájékoztatónkat ide kattintva ismerheti meg.
Az Abbázia Group tiszteletben tartja és biztonsággal őrzi az Ön személyes adatait, csak saját promóciós kampányainak keretében használja fel, harmadik személynek nem adja át. Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-60578/2012. ABBAZIA GROUP c/o Club Dobogómajor, H-8372 Cserszegtomaj, Hévízi út 1., Hungary Tel. +36•83•531•981, newsletter@abbaziagroup.com

Az oldalunkon HTTP-sütiket használunk, a lehető legjobb webes élmény biztosítása érdekében. A továbblépéssel és az oldal használatával, beleértve az oldalon maradást is, Ön beleegyezik ezek használatába. További információkért vagy a cookie-k eltávolításáért, kérjük, olvassa el az Adatvédelmi irányelvek 4.5.A ill. 4.5.B fejezetét.

Tovább